Dia de la ciència a les escoles. 2016


20161116_121408El dia 16 de novembre – els alumnes de 4t ESO  de Biologia van anar al INS El Calamot per escoltar una xerrada : “Las plantas también se ponen enfermas: qué hacemos en el laboratorio para impedirlo o minimizar sus consecuencias. “ L’objectiu d’aquesta xerrada és fer una prospecció de les creences i idees de l’alumnat sobre el treball en el món de la ciència, sobre les persones que hi treballen i sobre les tasques que porten a terme.

Ana Beatriz Moreno és la ponent de la conferència, una jova científica brasilina que va fer el doctorat a la Universitat de Barcelona i les seves investigacions en plantes per a la Fundació Catalana de la  recerca i innovació.

Desprès d’un passeig de 20 minuts fins a El Calamot arribem a la sala d’actes i col·locar-nos en harmonia i ordre en posicions avançades, va començar la xerrada amb una breu i molt entretinguda biografia del seu recorregut com científica i investigadora en patologia vegetal, explicant els seus pros i  contres i  donar una idea de cóm és un laboratori i com es treballa en investigació. En una segona fase de la xerrada explicar què es fa en la pràctica en un laboratori que intenta minimitzar els efectes de malalties en les plantes i la seva utilitat per a la humanitat.20161116_120827-1