Departament d’educació física


L’activitat física a l’escola

El departament d’educació física està format per dos professors amb plaça definitiva i jornada sencera des de fa molts anys. Tenim l’esperit d’incentivar als alumnes i motivar-los a l’hora que facin esport tant a dintre com a fora del horari escolar.

Des de l’àmbit de la educació física promovem els hàbits saludables, la pràctica de l’esport com a forma de gaudir de l’activitat física i la seva aplicació e interès a nivell extraescolar.

Dins els continguts, treballem de forma pràctica i teòrica 4 grans blocs: la condició física, els esports, les activitats a la natura i la expressió corporal. També treballem els aspectes higiènics i de salut, els primers auxilis, l’esport adaptat, l’alimentació i la nutrició,….

Disposem de 2 pistes poliesportives i un gimnàs, adaptats a tots els continguts treballats, així com un aula complementaria amb projector on fem sessions teòriques i els hi passem material audiovisual.

A part d’organitzar 2 sortides escolars per curs (esquí, canal olímpic, pistes d’atletisme, activitats esportives a la platja i activitats nàutiques), tenim establertes moltes activitats al centre que anem rotant en funció de la predisposició de les entitats que ens ajuden:

  • Beisbol a l’institut. 1º i 3º ESO.- Venen jugadors del Beisbol Viladecans e imparteixen 4 sessions, com a forma d’incentivar als alumnes a la seva pràctica esportiva
  • Rugby a l’institut. 2º i 4º ESO.- Venen jugadors del Rugby Viladecans e imparteixen 4 sessions, com a forma d’incentivar als alumnes a la seva pràctica esportiva
  • Jocs tradicionals (trompo) 1º ESO.- Venen 2 campions mundials d’aquesta modalitat a fer una aplicació pràctica amb els alumnes de primer.
  • Jornada Paralímpica 3º ESO i Batxillerat.- Venen monitors  de la federació catalana de l’esport adaptat i desenvolupen en un matí una competició en diversos esports adaptats.
  • Sensibilització amb cadires de rodes 3º ESO.- Demanem a la Diputació de Barcelona 10 cadires de rodes en concepte de préstec, i durant 1 setmana fem pràctiques amb aquest material.
  • Atrium 4º ESO i 1º BACH.- Fem promoció de la instal·lació, emportant-nos els alumnes de 4º (fem pàdel i futbol-sala) i els de 1º Batxillerat (fem spinning) a les seves dependencies.
  • Esport al pati. TOT ESO.- A les hores del pati, organitzem competicions esportives de futbol, basquet, bàdminton, voleibol i golbol.
  • Marxa regularitat 2º i 3º ESO. Dins del bloc d’activitats a la natura, hem dissenyat una competició d’orientació d’anada caminant des de l’institut fins al Castell de l’Eramprunya, i tornada amb autocar
  • Associació Esportiva “Institut Mestres” Hem format al centre una associació per promoure l’esport a nivell extraescolar. Estem iniciant activitats

El nostre objectiu principal es que els alumnes, un cop acabada la seva etapa obligatòria d’escolarització, tinguin els coneixements necessaris per a una pràctica adequada de l’activitat física i els seus hàbits saludables.