Visita al SINCROTRÓ ALBA


20190115_122009

IMG_20190115_132046Dimarts, 15 de gener els alumnes de ciències de 2n de BATX han visitat el Sincrotró ALBA,  situat a Cerdanyola del Vallès, ALBA és l’únic sincrotró de l’Estat espanyol.

Un sincrotró és un aparell que aconsegueix que partícules microscòpiques com els electrons es moguin a velocitats properes a la de la llum al llarg d’una circumferència.

Quan duen a terme aquest moviment, els electrons emeten un tipus de llum molt particular, la llum de sincrotró. Amb aquesta llum es pot estudiar la matèria a escales atòmiques i moleculars.

Així, gràcies a la llum de sincrotró, es poden fer experiments per comprovar l’eficàcia d’un medicament contra la malària, estudiar objectes com els skyrmions per augmentar la memòria dels dispositius electrònics, o descobrir com n’eren, de gruixudes, les capes de pintura amb què Leonardo da Vinci va pintar La Gioconda….

La visita ha estat molt interessant i hem après conceptes nous i curiosos sobre un accelerador d’electrons i la seva utilitat en molts camps.

Per veure les fotos de la visita  cliqueu AQUÍ.

20190115_131427