SESSIÓ SENSIBILITZACIÓ PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT VISUAL


IMG-20180118-WA0008-1

IMG-20180118-WA0008-1El passat dijous 18 de Gener els nostres alumnes de 1er A van realitzar, a la classe de Tutoria, una sessió de sensibilització per a persones amb discapacitat visual.

L’objectiu principal d’aquesta sessió va ser que els nostres alumnes poguessin posar-se en la pell d’una persona amb visió reduïda o ceguesa total. A més, poder comprendre que aquestes persones poden fer tot allò que es proposin amb els suports, adaptacions i accessibilitats pertinents.

Inicialment, una de les seves companyes, amb visió reduïda, els hi va explicar la seva pròpia experiència, els suports i adaptacions que feia servir i quins altres sentits havia aguditzat. Seguidament, vam anar al gimnàs i els alumnes van fer, per parelles, un circuit. Però… havia d’ésser realitzat amb unes ulleres que simulaven visió reduïda o ceguesa total. Un dels alumnes de la parella portava les ulleres de simulació i l’altre company l’havia d’ajudar mitjançant la guia oral.

Per últim, vam fer una reflexió conjunta, on els alumnes es van adonar que tot i sentir-se perduts, desestabilitzats i amb la sensació de inseguretat, gràcies al suport i l’ajuda del seu company/a es van sentir recolzats i segurs.

VA SER UNA SESSIÓ PLENA DE BONES EXPERIÈNCIES I VIVÈNCIES POSITIVES!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *