Inici del projecte Són especialistes


El passat 7 d’octubre de 2015 professors/es de diferents centres educatius  de Viladecans ens vam reunir al nostre institut amb motiu de donar inici al projecte “Són especialistes”, en el que nosaltres també hi vam participar el curs passat. son especialistes

 

Aquest projecte consisteix en un conjunt d’activitats encaminades a facilitar als nostres alumnes el descobriment dels seus propis talents. Tothom tenim algun talent. Descobrir-lo constitueix una trobada molt valuosa perquè permet desenvolupar les pròpies virtuts y aconseguir l’èxit en els propòsits. Fet que proporcionarà satisfacció i seguretat en sí mateixos. Per aquest motiu incloem aquest projecte en el marc de l’orientació vocacional.

 

De lason especialistes 1 mà d’Hanoch Piven, els docents vam deixar volar la nostra imaginació i vam representar, amb objectes reciclats, les nostres idees sobre com propiciar el desenvolupament dels talents dels joves.

 

El nostre institut va tenir l’oportunitat de presentar alguns “autoretrats” realizats pels alumnes del curs passat. Són autoretrats realitzats amb imatges d’objectes. L’objectiu no és, òbviament, la semblança sinó el significat i l’atribució que se’n fa dels objectes utilitzats per definir una imatge de sí mateixos. L’experiència va resultar en alguns casos molt reveladora.

 

L’orientació, tal i com la plantegem al nostre institut, comprèn 4 fases:

  1. Fase d’autoconeixement. Conjunt d’activitats que tenen com a objectiu facilitar a l’alumne un coneixement realista de les seves pròpies virtuts i dificultats, ajustar expectatives i propiciar l’autoacceptació.
  2. Analitzar les oportunitats formatives i laborals de l’entorn. Conèixer les possibilitats que els ofereix el sistema educatiu, les sortides laborals, el recolzament familiar i els recursos personals amb els que compten, els permetrà treure millor partit al seu talent i compensar els seus dèficits.
  3. La presa de decisió sobre què fer en acabar l’ESO. Tenint en compte el coneixement realista de les seves possibilitats, de les oportunitats que els brinda el sistema educatiu i el valuós consell de companys, professorat, família i entorn social més pròxim, la decisió serà probablement molt encertada.
  4. Elaboració del projecte personal. La presa de decisió no és el final, sinó el començament d’un nou camí. Convé conèixer els passos a donar i les alternatives para arribar a l’objectiu, alhora que identificar-se amb el projecte per no rendir-se a la primera dificultat.

 

Més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *