CAMÍ ADAPTAT A TOKYO 2020


aspace_logo
aspace_logoEn el marc del projecte AFIN, aquest curs comencem una col.laboració amb l’Associació de la Paràlisi Cerebral (ASPACE) ; en concret, amb els usuaris del Centre Integral Montjuic (CIM).
En aquest centre porten endavant des del curs 2016-17 un projecte anomenat “Camí adaptat a Tokio 2020”. Es un projecte d’activitat física a 4 anys vista, seguint el cicle olímpic. Entre les moltes activitats que es van duent a terme, hi ha un fil conductor: la creació d’un joc de taula que divulgui l’esport adaptat, les alternatives a la comunicació verbal i els bons hàbits en activitat física.
La coordinadora del projecte, Neus Carol, ha proposat al nostre institut formar-ne part activa.
L’encàrrec és que l’alumnat elabori part de les preguntes del joc i que, un cop aquest estigui a punt, participi de les trobades d’activitat fisica recreativa que es faran entre usuaris del CIM i alumnat dels centres que hagin col.laborat en la creació del joc.
Aquest joc portarà per nom “Cami adaptat a Tokio 2020” .
Pren la idea d’un joc de taula que va elaborar el Comité Olímpic Espanyol de cara als Jocs Olimpics de Beijing 2008.(Alguns de vosaltres hi heu jugat en alguna sessió d’educació física en què ha plogut).
Es tracta d’un joc de preguntes i respostes en grup, de forma que, si el grup encerta la resposta, tira una vegada més i va avançant. El taulell podrà ser una pista d’atletisme, un camp de boccia o un terreny d’eslàlom. Segons sobre quina superfície es jugui, caldrà completar una cursa de relleus 4x400m (atletisme); desenvolupar una estratègia en un partit de boccia, o completar un circuit de slalom sense penalitzacions. Tots tres són esports que practiquen els esportistes amb paràlisi cerebral.
La paràlisi cerebral és una discapacitat física no evolutiva deguda a una lesió en un cervell en desenvolupament, això és, mes o menys, abans dels 6 anys. Es caracteritza per problemes motrius ( del tò muscular , la postura i el moviment) i altres trastorns associats (sensorials, psíquics, ortopèdics, epilèptics…) que poden afectar poca o molta part del cos, inclosos els músculs que permeten parlar o empassar.
La manifestació d’aquests signes pot ser escassa o alta, en funció de l’edat en què va existir la lesió i la zona del cervell afectada. Malgrat tot això, es pot fer activitat física i esportiva, i sobretot, es pot compartir.
Per saber-ne més, visiteu el link de l’associació ASPACE Barcelona, on, a més de les notícies, podreu accedir a moltes de les activitats que es fan i entendre una mica més aquesta realitat.Al blog de l’escola i a la pestanya de serveis comunitaris podeu trobar les activitats que es fan des del servei d’esports .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *